Ministrul german de Interne, Thomas de Maizière, s-a pronuntat miercuri pentru prelungirea cu sase luni a controalelor la granitele Germaniei, care au fost autorizate de Bruxelles pana la jumatatea lunii noiembrie, scrie AFP.

"Controalele la granite sunt in vigoare pana la jumatatea lui noiembrie deci nu este inca momentul sa decidem daca va exista o prelungire dar, daca situatia ramane ca astazi, sunt in favoarea unei prelungiri", a spus Thomas de Maizière, intr-o conferinta de presa.

"Evident, obiectivul nostru este sa ridicam controalele la granitele interne ale spatiului Schengen dar pentru aceasta este indispensabil sa avem o protectie permanenta si durabila a granitelor externe, si la asta lucram acum", a adaugat ministrul german de Interne.

Uniunea Europeana a adoptata la jumatatea lunii mai o prelungire exceptionala cu sase luni a controalelor la granitele interne ale spatiului Schengen pentru cele 5 tari care le-au restabilit in 2015, in momentul de varf al fluxului migratoriu spre Europa.