Circa 9.000 de persoane, potrivit politiei, au manifestat marti, la Bruxelles, sub ferestrele institutiilor europene, pentru a denunta tratatul de liber-schimb transatlantic pe care UE il negociaza cu SUA (TTIP) si echivalentul sau pe cale de a fi semnat cu Canada (CETA), informeaza AFP citat de Agerpres.

La trei zile dupa marile manifestatii impotriva TTIP, care au reunit intre 163.000 si 320.000 de persoane in sapte orase germane sambata, manifestantii s-au adunat la apelul unei largi coalitii a ONG-urilor, partidelor de stanga si sindicatelor.

"TTIP, CETA, nu va vrem', scandau unii manifestanti. Altii agitau o pancarta: 'Pentru democratie, servicii publice si sociale: ?TTIP, stop !''.

"Suntem siguri ca vom fi marii perdanti. Aceasta va dezechilibra total piata agricola", si-a explicat pozitia un participant, Stephane Delogne, agricultor.

"De aceste tratate transatlantice antidemocratice vor profita mai ales actionarii multinationalelor si puterile financiare, in detrimentul agricultorilor si consumatorilor, al lucratorilor si pensionarilor, al femeilor si tinerilor, al PME-urilor si claselor mijlocii', denunta prin internet asociatia belgiana 'Stop TTIP", care face parte dintre organizatorii manifestatiei.