Ahmad Khan Rahami, barbatul suspectat de atacurile de la New York si New Jersey, a fost acuzat marti noaptea de utilizarea armelor de distrugere in masa, potrivit unui document transmis de catre procurorul pentru Districtul de Sud al New York-ului, Preet Bharara.

Tanarul de 28 de ani, a fost acuzat, de asemenea, de atac cu bomba intr-un loc public, distrugerea proprietatii private si utilizarea unui dispozitiv distructiv pentru comiterea unei infractiuni violente.

Luni, el fusese deja acuzat de tentativa de omor asupra ofiterilor de politie. Ahmad Rahami este banuit ca a plasat, sambata si duminica, patru bombe artizanale, dintre care doua au explodat.

Prima explozie a avut loc la Seaside Park din New Jersey, sambata dimineata, iar a doua, care a facut 29 de raniti in cartierul Chelsea din New York, sambata seara. Potrivit documentului de acuzare, ancheta a aratat ca suspectul a cumparat in iunie, iulie si august, elemente care ar putea intra in componenta unui dispozitiv exploziv.

El a cumparat acid citric, circuite si elemente pentru detonarea de la distanta a unor dispozitive explozive.

Oficialii federali mai spun ca Rahami a cumparat elementele necesare fabricarii unei bombe de pe eBay si a scris intr-un jurmal al sau "Moarte asupritorilor!", transmite ABCNews.

Barbatul obisnuia sa lucreze ca un paznic neinarmat la companii private de securitate. A fost angajat inclusiv la o companie care a furnizat servicii pentru agentia de presa Associated Press.

Unul dintre sefii AP, Danny Spriggs, a declarat ca Rahami adesea isi implica colegi în discuții politice lungi, exprimându-și simpatia pentru talibani și dispreț față de acțiunea militară a SUA în Afganistan.