Presedintele Egiptului, Abdel Fattah Al-Sisi, a lansat marti de la tribuna Adunarii Generale a Natiunilor Unite un apel guvernului si poporului israelian "sa se indrepte spre pacea" cu palestinienii, transmite AFP, citata de Agerpres.

"Permiteti-mi sa deviez de la discursul scris, pentru a lansa in fata acestui forum mondial un apel guvernului si poporului israelian privind necesitatea de a gasi o solutie" conflictului cu palestinienii, a declarat Abdel Fattah Al-Sisi in plenul Adunarii Generale.

"Avem ocazia de a scrie o pagina frumoasa in istoria regiunii noastre, de a ne indrepta spre pace", a adaugat presedintele egiptean, angajat de cateva luni intr-o initiativa diplomatica pentru a relansa negocierile dintre israelieni si palestinieni.

"Acest conflict este centrul instabilitatii din Orientul Mijlociu si necesita un efort din partea tarilor din regiune si a comunitatii internationale. Egiptul continua sa faca maximul pentru a se pune capat ocupatiei israeliene prin intermediul negocierilor, cu scopul de a obtine un acord final si pacea pe baza solutiei cu doua state", a declarat el.

Egiptul a devenit in 1979 prima tara araba, si una dintre cele doua pana in prezent alaturi de Iordania, care a semnat un acord de pace cu Israelul. Relatiile dintre cele doua tari raman insa un subiect sensibil in randul opiniei publice si a mass-media egiptene.