Ministrul rus al Apararii a declarat a respins ideea prin care convoiul umanitar din apropierea Alepului a fost tinta unui atac aerian. El a spus ca acesta a luat foc pur si simplu. SUA il contrazice, spunand ca atacul pare unul aerian, dar nu unul produs de avioanele coalitiei, potrivit Reuters.

ONU a suspendat toate transferurile de ajutoare umanitare din Siria, dupa ce luni seara, camioanele cu provizii au fost atacate in provincia Alep.

"Am studiat in detaliu imaginile video si nu am constatat ca acest convoi a fost lovit cu munitie, a declarat Igor Konashenkov, purtatorul de cuvant al ministrului Apararii rus.

"Nu exista cratere, iar partile exterioare ale autovehiculelor nu au daune consistente, provocate de bombe lansate din aer."

Konashenkov a spus ca daunele convoiului, vizibile in secventele video, reprezinta rezultatul direct al incarcaturii care a luat foc in mod "ciudat", chiar in timp ce militantii au inceput ofensiva in apropierea Alepului.

SUA:

"Este clar ca acesta nu a fost un atac aerian al coalitiei. Pare sa fie un atac aerian. Singurele entitati care mai zboara in Siria sunt Rusia si Siria", a declarat colonelul Centrului de Comanda al SUA John Thomas.

"Incidentul ar fi putut face fata unei lovituri puternice de incetare a focurilor, cea mai recenta tentativa de a opri un razboi, ajuns la al saselea an".

Thomas a mai declarat ca incetarea focurilor din Siria a fost in pericol, deoarece violentele s-au intensificat.

"Aceasta nu cred ca este viziunea care a fost pusa in aplicare in mai mult de sapte zile, pentru a incerca sa obtina asistenta umanitara si sa incerce sa scada nivelul violentei din zona", a mai declarat acesta.

Lovitura aceasta a declansat un razboi al cuvintelor grele intre Moscova si Washington, ceea ce pune in pericol incetarea ostilitatilor din zona.