In Franta a inceput constructia unui zid care sa impiedice accesul in portul Calais (nord) pentru migrantii care doresc sa ajunga in Marea Britanie, scrie AFP.

Migranti la CalaisFoto: Captura YouTube

Muncitorii au inceput sa toarne beton pentru a construi un zid "anti-intruziune" de patru metri inaltime, care se va intinde pe un kilometru de-a lungul fiecarei parti a zidului care duce spre portul Calais, la cateva sute de metri de "Jungla", unde traiesc pana la 10.000 de migranti.

Zidul se adauga grilajelor instalate pentru a proteja tunelul de sub Canalull Manecii (39 km) si va fi echipat cu camere de filmat si un sistem de iluminat.

Lucrarile, finantate de Marea Britanie, ar urma sa coste 2,7 milioane de euro si ar urma sa fie definitivate pana la sfarsitul anului viitor.

Obiectivele vizeaza impiedicarea migrantilor sa ajunga pe autostrada si sa reduca atractivitatea locului. Acest drum, situat in imediata apropiere a "Junglei", este in mod regulat luat cu asalt de migranti care incearca sa blocheze camioanele pentru a se urca in ele si a ajunge astfel in Regat.

Utilitatea zidului si principiul sau au starnit o ampla polemica in Franta si Marea Britanie.