​Guvernul suedez va introduce reduceri de taxe si impozite pentru toate reparatiile, de la biciclete la masini de spalat, pentru ca cetatenii sa nu mai prefere sa arunce lucrurile vechi si sa cumpere altele noi, scrieThe Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Coalitia aflata la guvernare, formata din social-democrati si verzi, este pe cale sa inainteze marti in parlament un proiect de lege care prevede reducerea TVA de la 25% la 12% la reparatiile efectuate la biciclete, incaltaminte, imbracaminte, etc.

De asemenea, va initia un proiect de ca permite oamenilor sa ceara returnarea din impozitele pe venit a jumatate din costul manoperei la aparatura precum frigidere, cuptoare, masini de spalat rufe si masini de spalat vase.

"Credem ca astfel se va reduce substantial costurile si va fi mai rational din punct de vedere economic sa-ti repari bunurile", a spus Per Bolund, ministrul suedez pentru piete financiare si problemele consumatorilor.

El spera ca nu numai se va reduce costul reparatiilor, ci si ca va aparea o noua industrie a serviciilor de reparatii, generand atat de necesarele locuri de munca pentru noii imigranti, ce au un nivel redus de educatie.