Mii de migranti au fugit luni seara din tabara Moria aflata pe insula Lesbos din cauza unui incendiu aparent provocat intentionat, a informat politia locala, citata de AFP.

"Intre 3.000 si 4.000 de migranti au fugit din tabara Moria", a declarat o sursa din cadrul politiei, subliniind ca vantul puternic intensifica incendiul. Aceasta a mentionat ca nu are "nicio indoiala" in legatura cu faptul ca incendiul a fost declansat intentionat.

Nu este pentru prima data cand izbucnesc incendii in taberele suprapopulate, insa niciodata pana in prezent nu a fost necesara o evacuare atat de masiva.

Pe insula Lesbos se afla 5.650 de refugiati si migranti pentru 3.500 de locuri de cazare, conform statisticilor prezentate luni de guvernul grec.

Majoritatea sunt blocati pe insula dupa intrarea in vigoare, la 20 martie, a acordului dintre UE si Ankara care prevede trimiterea sistematica in Turcia a celor sositi dupa aceasta data.

Cei mai multi au solicitat azil si asteapta in Lesbos rezultatul demersului lor, care poate dura luni intregi.

Aproximativ 150 de minori gazduiti in tabara au fost trimisi, tot pe insula, la un alt sit special pentru copii, a adaugat sursa.

In prezent, in Grecia se afla peste 60.000 de migranti si refugiati, potrivit datelor oficiale, potrivit Agerpres.