Politia nu mai cauta nicio persoana pentru atentatul de la New York dupa arestarea luni a unui american de origine afgana, a afirmat primarul New Yorkului, Bill de Blasio, lasand sa se inteleaga ca suspectul ar fi actionat singur in oras, relateaza AFP, citata de Agerpres.

"In acest stadiu, nu mai cautam alt individ", a declarat primarul intr-o conferinta de presa. Reprezentantul FBI William Sweeney a precizat in aceeasi conferinta de presa ca nu dispune de nicio informatie in legatura cu o eventuala "celula" terorista care a operat in oras.

Barbatul in varsta de 28 de ani arestat luni, Ahmad Khan Rahami, este de asemenea banuit ca se afla la originea altui atentat cu bomba comis sambata dimineata in Seaside Park, in New Jersey. Autoritatile au "toate motivele sa considere" ca atacul comis sambata seara in cartierul Chelsea din Manhattan a fost "un act terorist", a declarat Bill de Blasio.

El a reafirmat ca politia va fi deosebit de "numeroasa si vizibila" la New York dupa atentat si din cauza ca in aceasta saptamana are loc Adunarea Generala a ONU la care sunt asteptati sa participe zeci de sefi de state din lumea intreaga.

Primarul Chris Bollwage al orasului Elizabeth din New Jersey, unde suspectul isi avea resedinta, a afirmat intr-o conferinta de presa separata ca Ahmad Khan Rahami "nu se afla pe radarul" politiei locale. Un alt responsabil municipal a facut cunoscut ca suspectul "se afla in operatie" dupa ce a fost ranit "cel putin la picior" in schimbul de focuri care a dus la arestarea sa.