Ahmad Khan Rahami, un tanar in varsta de 28 de ani de origine afgana, este suspectul cautat de politia americana pentru atacul cu bomba de sambata seara de la New York, soldat cu 29 de raniti. Purtatorul de cuvant al politiei din New York a precizat ca suspectul poate fi "inarmat si periculos", potrivit AFP.

Ahmad Khan Rahami este rezident in New Jersey, stat vecin cu New York.

Sambata seara, o explozie a zguduit cartierul Chelsea din Manhattan (New York), ranind cel putin 29 de persoane. Autoritatile au anuntat ca trateaza deflagratia ca pe un act criminal, dar care pana acum nu pare legat de nicio organizatie terorista. Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a declarat ca nu exista vreun indiciu ca explozia ar avea legatura cu terorismul international.

Autoritatile americane au anuntat ca nu au identificat insa dovezi privind eventuale conexuni intre cele trei atacuri care au lovit Statele Unite in acest weekend - in New York, New Jersey si Minnesota - dar frica de terorism, fie el intern sau de origine jihadista, este in mintea tuturor. Un singur atac, cel cu cutitul, dintr-un centru comercial din Minnesota, soldat cu 12 raniti, a fost revendicat de organizatia jihadista Stat Islamic si este anchetat de FBI ca "posibil act terorist".

Duminica dimineata, 12 persoane au fost ranite intr-un atac cu cutitul intr-un centru comercial din localitatea St. Cloud, situata la 110 kilometri distanta de metropola Minneapolis din statul Minneasota. Atacatorul a fost impuscat mortal de un politist care, din primele informatii, era in timpul liber. Agentia Amaq, apropiata de Statul Islamic, a anuntat duminica dupa-amiaza ca un adept al ISIS a dus la capat atacul cu arma alba din centrul comercial.

De asemenea, un dispozitiv improvizat a explodat, sambata, intr-o statiune din statul american New Jersey, inaintea unui eveniment sportiv militar, nicio persoana nefiind ranita.