Candidata democrata la alegerile prezidentiale din SUA, Hillary Clinton, a condamnat, duminica, ceea ce ea a numit "aparentele atacuri teroriste" din Minnesota, New Jersey si New York, scrie Reuters.

Hillary ClintonFoto: Captura YouTube

Duminica dimineata, noua persoane au fost ranite intr-un atac cu cutitul intr-un centru comercial din localitatea St. Cloud, situata la 110 kilometri distanta de metropola Minneapolis din statul Minneasota. Atacatorul a fost impuscat mortal de un politist care, din primele informatii, era in timpul liber. Agentia Amaq a anuntat duminica dupa-amiaza ca un adept al Statului Islamic a dus la capat atacul cu arma alba din centrul comercial.

Sambata seara, o explozie a zguduit cartierul Chelsea din Manhattan (New York), ranind cel putin 29 de persoane. Autoritatile au anuntat ca trateaza deflagratia ca pe un act criminal, dar care pana acum nu pare legat de nicio organizatie terorista. Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo a declarat ca nu exista vreun indiciu ca explozia ar avea legatura cu terorismul international.

De asemenea, un dispozitiv improvizat a explodat, sambata, intr-o statiune din statul american New Jersey, inaintea unui eveniment sportiv militar, dar nicio persoana nu a fost ranita.