Rusia doreste ca dificultatile politice din Republica Moldova sa fie depasite cat mai curand posibil, a declarat Vladimir Putin, potrivit publicatiei oficiale alegislativului rus, Parlamentskaia Gazeta, citata deAgora.md.

Vladimir PutinFoto: Agerpres / Tanjug

"Moldova ar fi trebuit sa preia presedintia (Comunitatii Statelor Independente, -n.r.). Insa, tinand cont de dificultatile pe care le cunoastem, cu totii ne dorim ca aceste dificultati sa fie depasite in Republica Moldova, cat mai curand posibil", a spus presedintele rus in fata reporterilor.

Putin s-a referit si la conversatia pe care a avut-o cu prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, in cadrul Summitului CSI.

"Sa speram ca vom reusi sa construim un dialog de lucru si vom vedea ce va fi. Ne-am dori sa gasim un consens. Insa in formatul bilateral nu o vom putea face, avand in vedere ca Republica Moldova a semnat cunoscutul acord cu Uniunea Europeana. (...). Sa speram ca pana la urma vom gasi solutii pozitive", a mai spus Putin.

"Deja grupurile de experti din Republica Moldova si Federatia Rusa s-au intalnit si au elaborat un draft de document pentru un Plan de masuri. Vom face tot posibilul pentru a duce la bun sfarsit acest Plan de masuri, pentru a solutiona mai multe probleme care exista in prezent intre Republica Moldova si Federatia Rusa", a declarat premierul moldovean Pavel Filip.

Rusia va detine in 2017 presedintia Comunitatii Statelor Independente, in locul Republicii Moldova, care a refuzat sa preia sefia prin rotatie a acestei organizatiicare reuneste majoritatea statelor din fosta Uniune Sovietica, a informat vineri Radio Chisinau.

Presedintele Nicolae Timofti a refuzat sa mearga la summit-ul sefilor de stat din CSI, care s-a va desfasurat la Biskek intre 15 si 17 septembrie, in locul sau mergand premierul Pavel Filip.