Uniunea Europeana asteapta asistenta suplimentara din partea Statelor Unite si Canadei in problema refugiatilor, afirma Dimitris Avramopoulos, comisarul UE pentru Migratie, in contextul ascensiunii populismului si xenofobiei in Europa, informeaza The Wall Street Journal, citat de News.ro.

Tabara de refugiatiFoto: Captura YouTube

Uniunea Europeana asteapta asistenta suplimentara din partea Statelor Unite si Canadei in problema refugiatilor, afirma Dimitris Avramopoulos, comisarul UE pentru Migratie, in contextul ascensiunii populismului si xenofobiei in Europa.

Peste 60 de milioane de persoane solicita statut de refugiat la nivel global, a declarat Avramopoulos intr-un interviu acordat inaintea reuniunii ONU pe teme refugiatilor si imigrantilor.

"Este vorba de refugiati, astfel ca este o problema care trebuie abordata la nivel mondial. Uniunea Europeana a facut mult, dar inca nu am rezolvat", a afirmat comisarul UE.

Oficialul Uniunii a declarat ca asteapta angajamente privind primirea mai multor refugiati "nu doar din partea Administratiei SUA, ci si din partea Canadei si a altor tari mari de pe continentul american".

"Raspunsul favorabil al canadienilor este un exemplu. Inteleg ca imigratia este o problema interna in Statele Unite in acest moment, in contextul campaniei electorale. Sper ca dupa alegeri vom gasi o modalitate de a coopera cu Administratia americana in aceasta privinta", a subliniat Avramopoulos.