Politia din Kosovo a anuntat vineri ca a expulzat doi jurnalisti, din Rusia si Ucraina, pe motivul ca acestia au intrat in tara fara vize, transmite AFP, citata de Agerpres.

"Nu aveau nici vize, nici ștampile de intrare pentru Kosovo", a informat poliție într-un comunicat de presă, adăugând că cei doi au fost conduși spre nord, la frontiera cu Serbia.

Poliția a dat numai inițialele jurnaliștilor, media locale precizând că este vorba despre jurnalista rusă Oksana Sazonova și de colegul ei ucrainean Serghei Belous.

Cei doi ziariști sunt corespondenți la Belgrad ai unor media ruse.

Suspectați că au pătruns ilegal în Kosovo, cei doi ziariști au fost arestați joi în sudul țării și duși la Pristina, unde au fost cazați într-un centru pentru străini înainte de a fi expulzați vineri.

Aparent, Oksana Sazonova și Serghei Belous lucrau la un documentar despre bisericile ortodoxe sârbe din Kosovo.

Ei au fost obligați să plătească o amendă de 200 de euro fiecare și au primit interdicție pe cinci ani de a mai intra în țară.

Kosovo a introdus un regim de vize pentru Rusia și toate țările care se opun independenței sale față de Serbia, proclamată unilateral în 2008.

Peste o sută de țări, printre care Statele Unite și majoritatea membrilor Uniunii Europene, au recunoscut Kosovo, nu însă și Serbia, care o consideră în continuare o provincie a sa și este sprijinită în acest sens de aliatul său rus.