In Transnistria au loc zilele acestea exercitii de stat major, transmite agentia oficiala de la Tiraspol novostipmr.com, citata deRadio Chisinau.

Potrivit sursei citate, "o serie de unitati militare au intrat in stare de alerta, militarii au fost echipati cu cele necesare, au efectuat un mars la destinatie, unde a inceput exercitiul propriu-zis".

Agentia nu precizeaza numarul militarilor care participa la aceste aplicatii.

Un comunicat al asa-zisului minister al Apararii de la Tiraspol mentioneaza doar ca este vorba, intre altele, de o unitate de trupe cu destinatie speciala si una de trupe de pontonieri.

Militarii transnistreni "au studiat regulile de tragere din aruncatorul de grenade antitanc", modul de functionare a statiilor radio, au simulat acordarea ajutorului medical de urgenta pentru raniti, au executat exercitii de distrugere a transportoarelor blindate s.a.

Exercitiul a fost monitorizat de catre asa-zisul ministru transnistrean al apararii, Ruslan Paulesco.

Autoritatile de la Chisinau nu au comentat deocamdata exercitiul respectiv. In ultimele luni, in Transnistria au avut loc mai multe aplicatii militare, unele dintre care alaturi de militarii rusi stationati regiune.

Ministerul de Externe de la Chisinau a condamnat aceste manevre.

In luna august au avut loc alte exercitii militare, inclusiv cu participarea unor militari rusi, care au dus la convocarea unor reprezentanti rusi la MInisterul de Externe si la Ministerul Apararii de la Chisinau.