Zeci de milioane de indieni au oprit lucrul pentru 24 de ore, in ceea ce ar putea fi cea mai mare greva din istoria omenirii, care a costat economia Indiei, potrivit unei estimari, 2,7 miliarde de dolari, scrie Los Angeles Times.

Miscarea sindicala a avut loc la inceputul acestei luni, cand zeci de milioane de muncitori au intrat in greva pentru o zi.

Sindicalistii afirma ca 180 de milioane de muncitori nu au mers la munca, solicitand, printre multa altele, stabilirea unui salariu minim lunar de 270 de dolari pentru muncitorii necalificati si asigurari sociale pentru toti angajatii.

O estimare arata ca greva de 24 de ore a costat economia Indiei 2,7 miliarde de dolari, fiind afectate sectoare ample, de la electricitate, minerit, telecomunicatii pana la banci si asigurari.

Los Angeles Times noteaza ca aceasta greva este cel mai recent eveniment in cadrul disputelor tot mai marcante dintre sindicatele din sectorul public si guvernul condus de premierul Narendra Modi, acuzat ca urmareste cu prioritate o agenda pro-business.

Populatia Indiei este estimata la 1,3 miliarde de oameni. Lunar, pe piata muncii intra 600.000 de persoane.