Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a anuntat miercuri, la Kiev, incheierea unui nou acord de incetare a focului intre armata ucraineana si separatistii pro-rusi, transmit agentiile EFE si Reuters, citate de Agerpres.

Frank-Walter SteinmeierFoto: Photothek - Thomas Kohler

El a evocat de asemenea posibilitatea ca urmatorii pasi in solutionarea conflictului din Ucraina, in baza acordurilor de pace de la Minsk, sa fie conveniti saptamana viitoare.

Seful diplomatiei germane a apreciat ca, daca vor primi acordul Moscovei, separatistii prorusi vor respecta incetarea focului incepand de la miezul noptii de miercuri spre joi, armistitiu pe care si ucrainenii s-au angajat sa-l respecte si care deocamdata are o durata de o saptamana.

Cele doua parti aflate in conflict au mai convenit numeroase incetari ale focului, ultima fiind cea care ar fi trebuit sa intre in vigoare pe 1 septembrie, data inceperii anului scolar, dar luptele au continuat.

"Ne aflam din nou la o rascruce de drumuri (...) Vedem o mica licarire de speranta (...), dar nu este de ajuns", a mai spus Steinmeier, miercuri, la Kiev.