Un cardinal austriac, aflat printre cei favoriti sa ocupe Sfantul Scaun dupa Papa Francisc, a avertizat in privinta “cuceririi islamice a Europei”, scrie The Telegraph.

Cardinalul Christoph SchonbornFoto: Captura YouTube

Potrivit articolelor despre discursul sau, ce a marcat a 333-a aniversare a Bataliei de la Viena, Cardinalul Christoph Schonborn a spus: “Va fi o cucerire islamica a Europei? Multi musulmani vor asta si spun: Europa este la sfarsitul ei.”

“Doamne, ai mila de Europa si de poporul tau, care este in pericol sa renunte la mostenirea crestina”, s-a rugat cardinalul.

El a spus ca acest lucru se simte deja “nu numai din punct de vedere economic ci, mai presus de toate, in chestiunile umane si religioase”.

Aceste declaratii au fost date duminica la evenimentul religios “Sfantul Nume al Mariei”, care a marcat a 333-a aniversare a Bataliei de la Viena din 1683, in care fortele crestine au invins armata Imperiului Otoman.

Cardinalul Schonborn, 71 de ani, este un conservator ce a fost invatacel al Papei Benedict XVI si, uneori, este numit “fiul spiritual” al fostului papa.