Armata siriana a afirmat ca a doborat marti un avion si o drona militare israeliene, dupa un atac impotriva pozitiilor sale din Siria, dar Israelul a negat ambele incidente, scrie AFP.

Israelul si Siria se afla oficial in stare de razboi. Israelul s-a mentinut departe de conflictul din Siria vecina dar in ultimele zile a lovit de mai multe ori pozitii ale armatei siriene ca riposta la tiruri provenite din aceasta tara asupra platoului Golab, ocupat si anexat de Israel.

Intr-un comunicat, armata siriana a precizat ca "armata aerului a dusmanului israelian a efectuat la ora locala 01,00 (22,00 GMT luni) o agresiune" impotriva unei pozitii din provincia Quneitra, in sudul sirian, nu departe de linia de demarcatie cu Israelul.

"Apararea noastra aeriana a ripostat doborand un avion militar in sud-vestul provinciei si un avion de recunoastere la vest de Saasaa (in provincia Damasc)", potrivit sursei citate.

Inainte de anuntul sirian, armata israeliana precizase ca a lovit marti pozitii militare ale regimului sirian in Golan, dupa ce un proiectil a cazut in regiune.

Israelul a dezmintit insa ca a pierdut vreun aparat. "Nu e nimic adevarat", a declarat un purtator de cuvant al armatei, comandantul Arye Shalicar.

"Doua rachete sol-aer au fost trase de Siria dupa misiunea (efectuata de fortele siriene) din cursul noptii impotriva pozitiilor artileriei siriene. Securitatea aviatiei nu a fost compromisa niciun moment", a scris pe Twitter un alt purtator de cuvant, colonelul Peter Lerner.

Israelul a anexat de la Siria circa 1.200 kilometri patrati din platoul Golan dupa razboiul de Sase zile din 1967, o masura care nu a fost niciodata recunoscuta international.