2 imigranti s-au inecat iar alti 4 sunt dati disparuti dupa un naufragiu produs pe 8 septembrie in apele teritoriale bulgaresti ale Dunarii, a anuntat marti politia de frontiera. Imigrantii, care erau irakieni si veneau dinspre Turcia, au ales o noua ruta, traversand Dunarea din Bulgaria si incercand sa ajunga in Romania, pentru a evita controalele de la frontiera Serbiei, care au fost intarite in aceasta vara, scrie AFP.

"Patru migranti care au spus ca sunt irakieni au reusit sa ajunga in insula Dobrina (nord-estul Bulgariei) joi, inainte de miezul noptii, dupa naufragiul uneia dintre barcile care ii transportau", a declarat Dimitar Tchorbadjiev, seful Politiei de frontiera de la Ruse.

Cei patru au fost arestati.

Imigrantii ar fi platit pentru a fi transportati cu barca in Romania, insa una dintre ambarcatiuni s-a rasturnat, a precizat un oficial din cadrul politiei.

Duminica, trupul neinsufletit al unui baiat in varsta de 5 ani si al unui tanar au fost gasite la 20 de kilometri departare, pe fluviu.

Cautarea corpurilor celorlalti naufragiati continua.

  • 15 imigranti prinsi de politistii de frontiera din Timis cand incercau sa treaca frontiera

Alti 15 imigranti - 8 din Afganistan, 4 din Kosovo, 2 din Pakistan si un iranian - au fost prinse de politistii de frontiera din Timis. 11 dintre ei incercau sa intre ilegal din Serbia in Romania, iar patru sa plece, pentru a doua oara, spre Ungaria, anunta Mediafax.

Potrivit Politiei de Frontiera, politistii de la Sannicolau Mare au observat, luni seara, un grup de persoane care se deplasa pe jos, peste camp, incercand sa treaca ilegal frontiera din Serbia, pe directia localitatilor de frontiera Valcani-Beba Veche.

In acest fel au fost prinsi, in apropierea localitatii de frontiera Valcani, 11 barbati, care au fost transportati la sediul Politiei de Frontiera. Opt dintre acestia sunt cetateni afgani, doi pakistanezi, iar unul iranian, cu varste cuprinse intre 14 si 35 de ani, ei declarand ca au plecat din Serbia cu intentia de a ajunge intr-un stat din vestul Europei.

Duminica seara, politistii de frontiera au depistat pe malul raului Mures, pe directia localitatii de frontiera Saravale, patru barbati care ulterior au fost condusi la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare, unde s-a stabilit ca sunt din Kosovo, solicitanti de azil cazati la Serviciul pentru Imigrari Timis, cu varste cuprinse intre 20 si 25 de ani.

Cei patru barbati erau la a doua tentativa de trecere ilegala spre Ungaria, ei fiind prinsi de politistii de frontiera si in 6 septembrie, cand pe numele lor au fost intocmite dosare penale pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei.

Toate cele 15 persoane sunt cercetate pentru trecere frauduloasa a frontierei de stat, respectiv tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat.