Continua procesul de reinarmare a fortelor militare rusesti. In viitorul cel mai apropiat, armata va primi in dotare cel mai nou sistem de rachete Bulava, care va fi instalat pe una din crucisatoarele submarine. Peste un an, fortele armate vor mai primi tancuri de ultima generatie, a carui denumire ramane un mister. Potrivit expertilor, dupa multi parametri, masina depaseste analogul occidental.

Noul submarin strategic, Iuri Dolgoruki, lansat la apa in aprilie 2007 si dotat cu noul sistem Bulava, va intra in componenta fortelor strategice nucleare marine in 2008.

Viceministrul rus al apararii, Nikolai Makarov, a precizat, in context, ca programul de testare, inceput in 2004, se apropie de final. in ce priveste noul model de tanc, sesiunile de experimentare se vor incheia in 2008, pentru ca in 2009 sa intre in dotarea armatei.

„Este vorba de o masina de lupta absolut noua, inclusiv in ce priveste partea mobila, instalatia de forta, sistemul de comanda a foculului, de detectare a tintei, etc”, a spus Makarov. Denumirea tancului nu a fost inca dezvaluita, dar se presupune ca este vorba de T-95, realizat de biroul de proiectare si constructii din Nijni Taghil.