Premierul Manuel Valls a declarat ca "in fiecare zi" serviciile de securitate franceze zadarnicesc atacuri teroriste, dezmembreaza retele si identifica suspecti de terorism, insa a avertizat ca vor mai exista noi atentate, relateaza BBC News, citat de Mediafax.

Manuel VallsFoto: Agerpres

"Amenintarea este astazi la un nivel maxim, iar noi suntem o tinta," a spus premierul.

Valls a declarat ca aproximativ 15.000 de persoane sunt monitorizate, fiind suspectate ca ar fi fost radicalizate. Anterior, autoritatile au spus aproximativ 10.000 de persoane au fost identificate ca prezentand un risc ridicat.

"In fiecare zi serviciile de informatii, politia, impiedica atacuri, dezmembreaza retele, identifica teroristii. In Franta sunt aproximativ 15.000 de oameni care sunt monitorizati, deoarece sunt in proces de radicalizare," a mai afirmat Valls, care a adaugat ca "vor mai exista atacuri. Vor mai fi victime nevinovate."

Franta se afla in continuare sub stare de urgenta, care a fost instituita dupa atacurile teroriste de la Paris, din noiembrie 2015, si a fost prelungita in urma atentatului de la Nisa, comis de Ziua Nationala a Frantei, pe 14 iulie.

Directia Generala de Securitate Interna din Franta a arestat, sambata, un minor in varsta de 15 ani in arondismentul al XII-lea din Paris, care, potrivit surselor din cadrul politiei, intentiona sa comita un atentat intr-un loc public cu o arma alba sau o arma de foc.

Cu toate acestea, recent, o comisie de ancheta a constata ca starea de urgenta a avut un "impact limitat" in ceea ce priveste imbunatatirea securitati.

Comisia a pus la indoiala utilitatea desfasurarii a 6.000-7.000 de militari pentru protejarea sinagogilor, magazinelor si a altor puncte care ar putea sa fie vizate de teroristi.

Politia franceza a arestat, din ianuarie pana in prezent, 293 de persoane acuzate de terorism, a anuntat sambata ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve, citat de AFP.