Ministerul roman al Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care calatoresc in Grecia ca, urmare a incendiilor de vegetatie produse in insula Thasos, autoritatile au instituit stare de urgenta, fiind evacuate cateva localitati (Aliki, Prinos Kazaviti, Rachoni, Agios Panteleimonas) si manastiri (Arhanghelul Mihail si Sfantul Pantelimon), toate aflate in zona sudica a insulei. Nu exista pericol imediat, insa situatia se poate schimba de la un moment la altul, focul nefiind inca sub control, din cauza vantului puternic, arata MAE, intr-un comunicat.

De asemenea, se are in vedere evacuarea localitatii Theologos, vechea capitala a insulei. Focul a izbucnit sambata, 10 septembrie 2016, in zona a patru localitati diferite (Rachoni, Limenaria, Prinos, Aliki), ca urmare a unor trasnete, si apoi s-a extins in zonele sudice ale insulei, din cauza vantului care sufla intens, in directia nord-sud.

Autoritatile locale au anuntat ca circulatia rutiera pe ruta de centura a insulei Thasos se desfasoara in conditii normale. De asemenea, nu sunt dificultati in ceea ce priveste transportul cu ferry-boat-ul intre Limenas-Thasos (nordul insulei) si portul Keramoti, aflat pe partea continentala a Greciei.

Nu exista pericol imediat, insa situatia se poate schimba de la un moment la altul, focul nefiind inca sub control, din cauza vantului puternic.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginior de Internet www.meteoalarm.eu, www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care se deplaseaza in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" (disponibila gratuit in "App Store" si "Google Play"), care ofera informatii, sfaturi de calatorie si posibilitatea de a fi alertati, in cazul in care apar situatii speciale.