Candidata democrata la presedintia SUA, Hillary Clinton, si-a cerut sambata scuze pentru afirmatia ca jumatate din alegatorii contracandidatului sau republican, Donald Trump, sunt "jalnici", transmite Agerpres citand AFP.

Hillary ClintonFoto: Captura YouTube

La un eveniment pentru strangere de fonduri organizat la New York, Clinton declarase ca "la modul general, puteti pune jumatate dintre sustinatorii lui Trump in ceea ce eu numesc 'cosul celor jalnici'. Din pacate, exista astfel de oameni, iar el i-a ridicat. Unii dintre acesti oameni sunt irecuperabili, dar ei nu reprezinta America".

"Rasisti, sexisti, homofobi, xenofobi, islamofobi - alegerea va apartine", a detaliat ea, in aplauzele asistentei.

Cuvintele candidatei democrate au starnit critici din partea dreptei si l-au determinat pe Trump sa posteze pe Twitter: "Ooo! Hillary Clinton a fost ATAT DE OFENSATOARE pentru suporterii mei, milioane de oameni incredibili, care muncesc din greu. Cred ca asta o va costa scump in sondaje!".

Clinton si-a cerut in cele din urma scuze si a recunoscut ca a gresit, dar a dat asigurari intr-un comunicat ca va continua sa denunte "retorica sectara si rasista a lui Trump".