Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov si omologul sau turc Mevlut Cavusoglu au discutat telefonic despre situatia din Siria vineri, dupa ce seful diplomatiei ruse si secretarul de stat american John Kerry au ajuns la un acord in aceasta privinta, scrie Reuters.

Serghei LavrovFoto: Captura YouTube

Lavrov si Cavusoglu au fost de acord ca este important penru toate partile implicate sa respecte incetarea ostilitatilor in Siria si sa reia procesul de negocieri, se arata intr-o declaratie de presa postata sambata de Ministerul rus de Externe pe site-ul sau.

Amintim ca, dupa mai multe ore de asteptare de la incheierea unor negocieri care pareau sa duca la o noua amanare, ministrul rus de externe Serghei Lavrov si secretarul de stat american John Kerry au anuntat impreuna, vineri noaptea, un acord intre SUA si Rusia in privinta Siriei, informeaza Agerpres, care citeaza AFP si Reuters.

Potrivit sefului diplomatiei americane, cele doua puteri spera ca planul agreat va aduce pacea in Siria si va reduce suferintele sirienilor. Aranjamentul convenit de reprezentantii Moscovei si ai Washingtonului ar putea rezista daca atat guvernul de la Damasc, cat si opozitia isi indeplinesc obligatiile.