Autoritatile poloneze au arestat patru rusi de etnie cecena, acuzati ca strangeau fonduri in Polonia pentru organizatia terorista Stat Islamic, transmite vineri EFE, potrivit Agerpres.

Cei patru risca pedepse de pana la 12 ani de inchisoare pentru delincventa organizata si sprijin la finantarea unei grupari teroriste incepand cu anul 2014, a informat postul public de radio din Polonia.

Arestarile au avut loc in orasul Bialystok (estul tarii). Cetatenii rusi desfasurau activitati de strangeri de fonduri in mai multe orase din Polonia si mentineau contacte cu Turcia, potrivit sursei citate.

Politia poloneza suspecteaza ca gruparea ar fi furnizat organizatiei Stat Islamic echipament precum rucsacuri si articole de imbracaminte.

Autoritatile de la Moscova apreciaza ca circa 2.500 de cetateni rusi, in marea lor majoritate provenind din Cecenia, republica majoritar musulmana, s-au alaturat gruparii Stat Islamic in ultimii ani. Nu sunt primele arestari de acest tip in Polonia. Anul trecut, autoritatile au arestat trei barbati banuiti ca formau o celula de sprijin pentru Stat Islamic.