Comandantul "Armatei Cuceririi", principala alianta a rebelilor care lupta impotriva regimului Bashar Al-Assad, a fost ucis intr-o "lovitura aeriana" in nordul Siriei, a anuntat joi Frontul Fateh al-Sham (fostul Front al-Nosra), potrivit AFP, citata de Agerpres.

Abu Omar Sarakeb si-a pierdut viata in provincia Alep, a adaugat pe contul sau de Twitter aceasta grupare jihadista, membra a "Armatei Cuceririi", care a vorbit despre "martirul" sau fara sa ofere mai multe detalii.

"Armata Cuceririi" mai numara in randurile sale organizatii islamiste ca Ahrar al-Sham si Faylaq al-Sham.

La randul sau, Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a declarat ca avioane, despre care nu stie daca apartineau fortelor aeriene ale regimului sirian, erau ruse ori ale coalitiei conduse de Statele Unite, l-au ucis pe Abu Omar Sarakeb, precum si pe alt lider, Abu Muslem al Shami, in cursul unei reuniuni a "Armatei Cuceririi" in regiunea orasului Alep.

Gruparea tine sub control provincia Idleb (nord-vest) si a suferit in aceasta saptamana o infrangere majora dupa ce trupele regimului de la Damasc au eliberat cartiere din sudul Alepului unde era prezenta.