Mai multe mii de opozanti ai noului presedinte conservator, Michel Temer, au manifestat in intreaga tara miercuri, ziua nationala a Braziliei, la o saptamana dupa destituirea liderei de stanga Dilma Rousseff, relateaza AFP, citata de Agerpres.

In capitala tarii, Brasilia, la cativa metri de o defilare militara, dar separati de o bariera de securitate, aproximativ 2.700 de persoane, potrivit politiei, au manifestat impotriva guvernului care intentioneaza sa puna in aplicare severe taieri bugetare pentru a face fata celei mai grave recesiuni economice cu care s-a confruntat tara in ultimele decenii.

Agitand bannere pe care se putea citi "Afara, Temer!" sau "Alegeri acum!", manifestantii s-au indreptat apoi spre sediul Parlamentului. Manifestatii similare au fost organizate si in alte orase ale Braziliei, in special la Rio de Janeiro si Sao Paolo.

Protestatarii, la fel ca Dilma Rousseff de-a lungul procedurii, au denuntat destituirea ca fiind o "lovitura de stat" pusa la cale de opozitia de dreapta si de Michel Temer, fost vicepresedinte al tarii.

Printre fluieraturile si strigatele multimii, dar si in aplauzele unei parti a publicului, presedintele a inaugurat sarbatoarea nationala pe artera centrala din Brasilia, insotit de sotia sa, Marcela, si mai multi ministri