Companiile care construiesc podul care ar urma sa lege teritoriul Rusiei de peninsula anexata Crimeea, un proiect in valoare de mai multe miliarde de dolari care se bucura de sustinerea puternica a presedintelui rus Vladimir Putin, au intrat in vizorul autoritatilor de la Washington care au decis saptamana trecuta adaugarea lor pe lista neagra a persoanelor si companiilor vizate de sanctiuni, potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Trezoreria SUA a adaugat joia trecuta zeci de persoane si companii pe lista deschisa dupa ce Rusia a anexat peninsula ucraineana Crimeea in 2014 si a fost extinsa pentru a-i cuprinde pe cei care sprijina rebelii separatisti din estul Ucrainei.

Pe langa mai multe subsidiare ale gigantului Gazprom si 11 oficiali din Crimeea, Trezoreria SUA a mai adaugat pe lista 7 companii implicate in constructia conexiunii rutiere si feroviare cu o lungime de 19 kilometri peste Stramtoarea Kerci, denumite de rusi "Podul lui Putin".

Printre acestea se numara SGM-Most, o subsidiara a principalului contractor Stroygazmontazh - companie aflata deja pe lista -, si subcontractorul Mostotrest, unul dintre cei mai mari constructori de poduri din Rusia.