Parisul va deschide la mijlocul lunii octombrie prima sa tabara pentru refugiati, a anuntat marti primarul capitalei franceze Anne Hidalgo, potrivit News.ro, care citeaza The Independent.

Edilul a precizat ca tabara va fi impartita in doua: o parte pentru barbati, cealalta pentru femei si copii.

Partea pentru barbati va avea 400 de locuri initial si va ajunge la 600 pana la sfarsitul anului. Partea pentru femei si copii va avea 350 de locuri.

Bugetul pentru acest proiect este de 6,5 milioane de euro, din care 80% va fi acoperit de Primaria Parisului. De asemenea, Primaria va acoperi 50% din costul de functionare a taberei, adica 1,2 milioane de euro pe an.

Hidalgo a explicat ca a fost inspirata de tabara Grande-Synthe din Dunkirk, pe coasta de nord a Frantei, unde a fost deschisa anul acesta prima tabara de refugiati recunoscuta international.

Pana la 2.500 de oameni pot locui acolo in locuinte din lemn.

In luna mai, Hidalgo a anuntat ca proiectul va respecta reglementarile ONU si le va oferi un loc decent de trai migrantilor fara adapost din oras.

O serie de naufragii inregistrate in Marea Mediterana ar putea face ca 2016 sa fie anul cu cele mai multe victime in randul refugiatilor. Numarul deceselor a crescut cu o treime in primele opt luni ale anului fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat Inaltul Comisariat ONU pentru Refugiati.

Circa 204.000 de solicitanti de azil au ajuns in Europa de la inceputul anului - 156.000 in Grecia si 47.000 in Italia.