Ministrii polonezi de Externe si Interne au efectuat luni o vizita in Marea Britanie, unde au discutat cu oficialii britanici despre siguranta celor cateva sute de mii de polonezi care locuiesc in Regatul Unit, relateaza The Associated Press online, citat de Agerpres.

Vizita celor doi ministri survine in contextul mai multor multe incidente recente de natura xenofoba care au vizat cetatenii polonezi si care s-au soldat cu trei raniti si un mort.

Ministrul de externe de la Varsovia, Witold Waszczykowski, a declarat ca vizita este una "urgenta" si precizat ca, in opinia sa, polonezii din Marea Britanie beneficieaza de mai putina protectie decat alte cetateni de alte nationalitati.

Numarul incidentelor de natura xenofoba inregistrate in Marea Britanie a crescut vertiginos dupa referendumul referitor la iesirea din UE.

Waszczykowski va incerca sa obtina si informatii cu privire la ancheta privind uciderea unui barbat polonez in varsta de 40 de ani. Locuitor al orasului Harlow de mai multi ani, acesta a fost batut de mai multi adolescenti.

In urma incidentului, autoritatile britanice au arestat sase adolescenti sub suspiciunea de implicare in uciderea polonezului.