Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a declarat ca Marea Britanie va continua sa fie implicata in problemele europene chiar si dupa separarea de Uniunea Europeana, noteaza Reuters si The Associated Press, citate de Mediafax.

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a declarat ca Marea Britanie va continua sa fie implicata in problemele europene chiar si dupa separarea de Uniunea Europeana, noteaza Reuters si The

La finalul unui intrevederi cu omologul sau austriac, Sebastian Kurz, Johnson a subliniat ca Marea Britanie "nu paraseste Europa, paraseste Uniunea Europeana, doreste o Uniune Europeana puternica, dar si un Regat Unit puternic".

Johnson a reiterat ca Marea Britanie "paraseste Uniunea Europeana, insa nu paraseste Europa," precizand ca "Guvernul britanic condus de Theresa May este in totalitate decis sa coopereze la politica externa europena si in domeniul apararii si securitatii europene".

Oficialul britanic a vorbit si despre situatia din Ucraina si s-a pronuntat impotriva relaxarii sanctiunilor impuse Rusiei pentru implicarea in conflictul din estul Ucrainei.

"Evenimentele din Ucraina sunt in continuare foarte ingrijoratoare si in opinia mea este important sa mentinem presiunea asupra Rusiei si sa vedem un progres in ceea ce priveste Acordurile de la Minsk," a declarat Boris Johnson.

"O relaxare nu poate avea loc pana cand nu observam un avans in directia Acordurilor de la Minsk," a completat el.

Ministrii de Externe din statele UE se vor intalni pentru doua zile la Bratislava pentru a discuta despre situatia din Turcia, dar si despre relatiile cu Rusia in contextul continuarii crizei din Ucraina.