Un fost student american care a disparut in China in 2004 si despre care se presupunea ca este mort a fost rapit si dus in Coreea de Nord, unde a fost meditator de limba engleza pentru Kim Jong-un, scrie presa japoneza, citata deThe Telegraph.

Un student american ar fi fost rapit pentru a-l invata engleza pe Kim Jong-unFoto: Captura YouTube

David Sneddon, care avea 24 de ani cand a disparut, s-ar putea sa traiasca in Phenian impreuna cu o sotie si cu doi copii, afirma Uniunea Familiilor celor Rapiti din Coreea de Sud.

Guvernul chinez considerase ca Sneddon a murit cand explora un canion din provincia Yunnan, din sudul Chinei, dar trupul sau nu a fost gasit niciodata.

Potrivit unui articol de pe Yahoo Japan, acum exista motive sa se creada ca a fost rapit de Coreea de Nord si dus in capitala Phenian.

Choi Sung-yong, presedintele Uniunii Familiilor celor Rapiti, afirma ca surse din Coreea de Nord sustin ca Sneddon este acum casatorit cu o nord-coreeanca, cu care are doi copii.

Sursele afirma ca Sneddon lucreaza ca profesor si ca ar fi putut fi meditatorul personal de engleza al lui Kim Jong-un.

Fostul misionar mormon si student la Universitatea Brigham Young vorbea fluent coreeana si studia limba mandarina in China.

Vestile "nu ma surprind de loc", a spus mama sa pentru Desert News Utah. "Am stiut in inimile noastre ca este in viata, asa ca am luptat in continuare", a adaugat ea.