Papa Francisc a cerut actiuni urgente pentru a opri schimbarile climatice si a propus ca protejarea mediului sa fie adaugata la lucrarile crestine traditionale, precum hranirea celor flamanzi si ingrijirea bolnavilor, scrieThe Guardian.

Papa FranciscFoto: Captura YouTube

Intr-un mesaj prin care marcheaza Ziua Mondiala de Rugaciune pentru Ingrijirea Creatiei, Francisc a spus ca cele mai grave efecte ale incalzirii globale sunt resimtite de cei care sunt cei mai putin responsabili pentru ea, refugiatii si saracii.

Francisc a catalogat distrugerea mediului inconjurator drept un pacat si a acuzat umanitatea ca a transformat planeta intr-o "pustietate poluata, plina de resturi, dezolare si murdarie."

"Incalzirea globala continua. 2015 a fost cel mai cald an inregistrat vreodata, iar 2016 va fi si mai cald. Asta duce la si mai multe secete severe, inundatii, incendii si fenomene meteo extreme", a spus suveranul pontif.

"Schimbarea climei contribuie si la trista criza a refugiatilor. Saracii lumii, desi cei mai putin vinovati pentru schimbarile climatice, sunt cei mai vulnerabili si deja sufera efectele lor", a declarat Papa Francisc.