Actorul britanic Jim Broadbent, premiat cu Oscar, va juca un rol "important", spun jurnalistii, in viitorul sezon al seriei "Game of Thrones", potrivit nme.com citat de Mediafax. Al saptelea sezon va fi penultimul al seriei si va debuta la HBO in vara anului 2017. Sezonul 8 este programat pentru anul 2018.

Entertainment Weekly scrie ca actorul britanic - care a jucat rolul lui Horace Slughorn in doua filme ale seriei "Harry Potter" - a semnat contractul cu HBO pentru noul sezon al seriei, desi alte informatii despre rol nu au fost inca dezvaluite.

Jim Broadbent s-a nascut la 24 mai 1949. A obtinut Premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar in anul 2001, pentru rolul John Bayley din filmul "Iris", un film biografic despre scriitoarea Iris Murdoch, ce spune povestea zilelor debutului bolii Alzheimer, de care sufera Iris. Sotul sau John o ingrijeste.

Inca de la lansare, "Urzeala tronurilor" a devenit un fenomen global si cel mai iubit serial din istoria HBO.

Anul trecut, serialul a fost cel mai cautat produs de televiziune de pe motorul de cautare Google si cel mai dezbatut serial pe conturile retelei de socializare Facebook din Statele Unite. "Game of Thrones" se va incheia dupa sezonul opt, a confirmat directorul de programe al HBO, Casey Bloys. Serialul de televiziune care a primit 23 de nominalizari la Emmy, este pe cale sa ajunga la final.

''Da, cred ca D.B. Weiss si David Benioff au un plan foarte specific cu privire la numarul de sezoane pe care doresc sa-l faca. Daca as fi putut sa-i determin sa-l faca mai lung, as fi sugerat zece sezoane, dar noi vrem sa ii lasam sa decida cum e mai bine si care cea mai buna versiune pentru serial'', a spus Casey Bloys.