Mai mult de doua miliarde de oameni sunt vulnerabili la infectia cu virusul Zika pentru ca locuiesc in zone din Africa si Asia unde se inmultesc tantarii purtatori, potrivit unui articol al oamenilor de stiinta scris in revista "The Lancet Infectious Diseases", citat de BBCNews.

Ei au folosit date privind numarul de persoane care au calatorit cu avionul in zone afectate, pentru a-si publica estimarile.

Cu toate acestea, ei recunosc ca imunitatea la virus ar putea exista deja in unele zone si ar putea reduce riscul de imbolnavire. Echipa de cercetare de la London School of Hygiene and Tropical Medicine, Universitatea Oxford si Universitatea Toronto din Canada afirma ca un numar mare de oameni se afla in zone este foarte greu sa fie prevenita, depistata si sa fie initiat un raspuns la o eventuala epidemie de infectie cu virusul Zika.

Autorii studiului subliniaza ca populatiile din tari precum Filipine, Vietnam, Pakistan si Bangladesh sunt cele mai vulnerabile la epidemia de infectie cu virusul Zika din cauza resurselor limitate din sistemul de sanatate.

Zika a fost clasificat urgenta medicala la nivel mondial, dar cercetatorii incearca sa stabileasca cat de multi oameni sunt expusi unor posibile infectii si zonele in care locuiesc acestia, cu scopul de a stabili un raspuns la o eventuala epidemie