O racheta operata de compania aerospatiala SpaceX a explodat pe rampa de lansare din Cape Canaveral - Florida, in timul unui test. In timpul exploziei, un satelit al Facebook a fost afectat, iar fondatorul retelei de socializare, Mark Zuckerberg, aflat intr-o vizita in Africa a reactionat pe pagina contul sau, spunand ca este "profund dezamagit" ca unul dintre satelitii lui a fost distrus.

Explozia rachetei SpaceXFoto: Captura YouTube

SpaceX a declarat ca a aparut "o anomalie" in timp ce racheta era in curs de alimentare. Nimeni nu a fost ranit, informeaza BBC.

In parteneriat cu Eutelsat Communications, Facebook a fost nevoit sa se foloseasca de satelitul Amos-6 pentru a oferi o acoperire mai larga de internet, ca parte a initiativei Internet.org.

Pe contul sau de Facebook, Mark Zuckerberg a scris: "Cum sunt in vizita in Africa, sunt profund dezamagit sa aud ca lansarea SpaceX a esuat, distrugandu-ne satelitul, care putea oferi conectivitate la atat de multi antreprenori si la restul lumii de pe intreg continentul. Din fericire, am dezvoltat si alte tehnologii precum Aquila, care vor conecta oamenii. Ramanem angajati in misiunea noastra de a conecta pe toata lumea si vom continua sa lucram pana cand toti o sa aiba oportunitatile pe care acest satelit le-ar putea oferi."

CEO-ul companiei SpaceX si detinatorul companiei de autovehicule Tesla, Elon Musk, a scris pe contul sau de Twitter ca:"Pierderea aparatului Falcon in timpul operatiunii de umplere a propulsoarelor. Provenind din zona rezervorului de oxigen al treptei superioare. Cauza necunoscuta. Mai multe in curand."