Alegerea democratei Hillary Clinton in fruntea Statelor Unite va antrena "conflicte mondiale", a declarat la CNN lidera extremei dreapta franceze, Marine Le Pen, care il sustine pe republicanul Donald Trump, scrie AFP.

Marine Le PenFoto: Agerpres

"Cred ca Hillary Clinton inseamna razboi. Hillary Clinton inseamna devastare, inseamna dezechilibrarea lumii", a spus sefa Frontului National, in acest interviu in limba franceza difuzat miercuri.

Hillary Clinton in fruntea Statelor Unite "inseamna alegeri economice devastatoare pentru fericirea poporului meu", a continuat ea. "Sunt alegeri geostrategice care vor declansa conflicte mondiale care risca sa fie foarte dure".

Marine Le Pen, care candideaza si ea pentru prezidentialele franceze, in 2017, a facut o paralela intre candidatura sa si cea magnatului imobiliarelor Donald Trump, pe care a anuntat ca il sustine in iulie.

"Noi nu facem parte din serai, nu participam la sistem, nu depindem de nimeni, nu vom asculta ordine de la puterea financiara sau de interesele multinationalelor", a sustinut aceasta.

Cu opt luni inainte de prezidentialele din Franta, toate sondajele arata ca Marine Le Pen, al carei partid castiga teren la fiecare alegeri, de cativa ani, se califica in turul doi, asa cum a facut-o tatal sau Jean-Marie Le Pen in 2002.

Candidatul republican Donald Trump se afla in spatele lui Hillary Clinton in sondaje, desi un nou sondaj efectuat la comanda Fox News (conservator) arata o apropiere intre cei doi.