Irakul a spanzurat miercuri sapte barbati originari din diferite tari arabe care au fost gasiti vinovati de apartenenta la reteaua jihadista Al-Qaida, au informat mai multi responsabili locali, potrivit AFP, citata de Agerpres.

"Sapte teroristi din Egipt, Tunisia, Libia, Sudan, Palestina, Siria si Iordania condamnati la pedeapsa capitala au fost spanzurati in inchisoarea din Nassiriya", a declarat Dakhel Radi, un membru al consiliului provincial Dhi Qar ¬ provincie din sudul Irakului cu resedinta la Nassiriya.

Cei sapte barbati se aflau in inchisoare de patru ani, a afirmat un responsabil al administratiei penitenciarelor sub acoperirea anonimatului.

El a adaugat ca alti 60 de condamnati pentru fapte similare, originari din Yemen, Arabia Saudita, Siria, Egipt, Libia si Algeria, sunt in continuare inchisi la Nassiriya. El nu a precizat insa cati dintre acestia au fost condamnati la moarte.

La 21 august, Irakul a executat prin spanzurare 36 de barbati gasiti vinovati de masacrarea a sute de recruti militari, in 2014, de catre gruparea jihadista Stat Islamic (SI) si aliatii sai in apropiere de Tikrit, nord de Bagdad.

Ultimul bilant intocmit de organizatia pentru apararea drepturilor omului Amnesty International, dat publicitatii la o zi dupa executia celor 36 de barbati, anunta ca, de la inceputul anului, Irakul a executat 81 de persoane.

Premierul Haider al-Abadi a declarat ca doreste sa accelereze ritmul executiei persoanelor condamnate la moarte pentru terorism dupa atentatul cu bomba care a ucis peste 320 de persoane in luna iulie la Bagdad.