Ministrul turc de interne Efkan Ala si-a prezentat demisia, a facut cunoscut miercuri seara premierul Binali Yildirim, intr-un anunt neasteptat la posturile nationale de televiziune, scrie AFP, citata de Agerpres.

Efkan Ala, considerat un apropiat al presedintelui Recep Tayyip Erdogan, a fost inlocuit de Suleyman Soylu, ministrul muncii si securitatii sociale, a precizat seful guvernului de la Anakra.

Binali Yildirim i-a multumit lui Efkan Ala pentru "serviciile sale" intr-o alocutiune televizata dupa o intalnire cu presedintele Recep Tayyip Erdogan.

Deocamdata, nu a fost oferita nicio explicatie in legatura cu demisia ministrului de interne, un personaj cheie al cabinetului turc.

Serviciile turce de informatii au fost insa aspru criticate pentru incapacitatea lor de a prevedea puciul esuat pus la cale de o factiune a armatei la 15 iulie si care a zguduit regimul presedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Efkan Ala a ocupat functia de ministru de interne din noiembrie 2015, dupa ce a mai fost titularul acestui portofoliu intre decembrie 2013 si martie 2015.

El si-a inaintat demisia intr-un moment in care campania sangeroasa a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) a atins o noua intensitate in sud-estul Turciei, dupa un armistitiu de peste doi ani de zile.