Agentia de contrainformatii a armatei germane ancheteaza 64 de presupusi "islamisti extremisti" care lucreaza in cadrul fortelor armate, a declarat miercuri un purtator de cuvant al Ministerului german al Apararii, potrivit Reuters.

Conform oficialului, printre cei 64 s-ar putea numara atat angajati civili cat si militari activi. Cei care sunt considerati a fi "islamisti extremisti" nu au voie sa lucreze in armata, precizeaza agentia Reuters.

Intre 2007 si 2016, 30 de "islamisti extremisti" s-au deplasat in Siria sau Irak dupa ce au fost angajati in cadrul fortelor armate germane, a indicat purtatorul de cuvant. De asemenea, 19 persoane au fost demise din armata in cursul acestei perioade pentru ca era "islamisti extremisti".

Germanii au fost tulburati recent de o serie de atacuri violente asupra civililor, dintre care doua au fost revendicate de catre gruparea Stat Islamic.

Agentia de contrainformatii a armatei are voie in prezent sa faca verificari doar asupra persoanelor care lucreaza deja in cadrul fortelor armate. Guvernul german a aprobat insa miercuri o propunere de amendare a legii care sa permita ca astfel de verificari sa fie efectuate si asupra celor care vor sa se angajeze in armata.

Duminica trecuta, ziarul Welt am Sonntag a scris ca, potrivit proiectului de lege, modificarile sunt justificate de faptul ca exista indicii ca islamisti incearca sa intre in armata pentru a dobandi instruire militara.

In cadrul fortelor armate germane lucreaza 250.000 de persoane.