Autoritatile ucrainene au anuntat miercuri ca patru persoane au fost impuscate si ranite grav in urma unei dispute privind tigarile de contrabanda de la frontiera dintre regiunea ucraineana Trascarpatia si Romania. Incidentul armat a avut loc la o benzinarie din satul ucrainean Niznia Apsa, situat in districtul Teceu Mare, informeaza Interfax Ukraine, citat de News.ro.

Seful administratiei regionale din Transcarpatia, Hennadi Moskal, a precizat ca disputa a izbucnit dupa ce un grup de sateni din localitatea Muncaci au incercat sa-si regleze conturile cu un grup de contrabandisti de tigari din Teceu Mare.

Ancheta preliminara a autoritatilor a scos la iveala faptul ca disputa a fost generata de o datorie pe care o aveau contrabandistii, dupa ce au pierdut o incarcatura de tigari primita de la satenii din Muncaci in timpul trecerii frontierei si au refuzat ulterior sa plateasca pierderea.

Barbatii au pornit cu o discutie aprinsa, care a evoluat rapid intr-o incaierare cu pumnii. Ulterior, un satean a scos o carabina din portbagajul masinii sale si a inceput sa traga nediscriminatoriu in contrabandisti. Un numar total de 20 de gloante au fost trase in timpul altercatiei.

"Ca rezultat, patru barbati, cu varste cuprinse intre 22 si 36 de ani, au suferit plagi impuscate. Cu totii au fost internati, iar unul este in stare grava", a declarat Moskal.

De asemenea, seful administratiei locale a explicat ca problema contrabandistilor este una complicata, iar atat granicerii ucraineni, cat si cei romani, nu isi indeplinesc obligatiile in mod corespunzator si incearca sa castige un profit de pe urma contrabandei de tigari.

Politistii ucraineni au fost instruiti sa aresteze toate persoanele implicate in altercatie.