Ministrul Turismului din India sfatuieste femeile care viziteaza aceasta tara sa nu poarte fuste si sa nu se plimbe singure in localitatile mici, "pentru propria lor siguranta", potrivit The Guardian.

Mahesh Sharma a facut aceste declaratii in orasul Agra, unde se afla Taj Mahal, precizand ca a fost realizat un ghid pentru turistii straini care vin in in India si care contine sfaturi pentru protectia femeilor.

"Este vorba despre lucruri mici precum evitarea aventurarii de una singura noaptea, in localitati mici, sau purtarea de fuste, sau ca ar trebui sa sa faca o poza cu numarul de inregistrare al masinii cu care calatoresc si sa o trimita prietenilor", a spus acesta.

"Pentru propria lor siguranta, turistele straine nu ar trebui sa poarte minijupe sau fuste ... cultura indiana este diferita de cea occidentala", a adaugat ministrul.

Acest ghid a fost publicat dupa observarea unui declin puternic al numarului de turiste straine care viziteaza India, dupa o serie de scandaluri de viol in grup care au afectat aceasta tara.