Avioane de lupta turcesti au bombardat luni pozitii ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) in nordul Irakului, a relatat agentia de presa pro-guvernamentala Anadolu, citata de AFP.

Intre 09.30 si 10.55 GMT, avioane turce "au distrus pozitii ale organizatiei teroriste separatiste" kurde in regiunea Gara, in nordul Irakului, a anuntat Anadolu facand referire la PKK, in contextul in care Turcia isi continua in Siria operatiunea militara ce vizeaza indeosebi militiile siriene kurde.

Operatiunea a fost desfasurata dupa ce s-au primit informatii cu privire la tinte, relateaza Reuters, citand surse din armata Turciei, care au adaugat ca momentan nu se stie daca raidurile au provocat sau nu pagube.

Razboiul Turciei cu militantii kurzi se desfasoara pe trei fronturi: in interiorul propriilor granite, in nordul Siriei si in nordul Irakului, noteaza DPA, citata de Agerpres.

Postul de televiziune CNN Turk a citat armata Turciei care anuntat ca a lovit 20 de tinte de 61 de ori in Siria in ultimele 24 de ore.