Germania va introduce o lege prin care femeile vor fi obligate sa dezvaluie sotilor sau partenerilor care contesta paternitatea numele tatalui biologic al unui copil nascut dintr-o relatie extraconjugala, astfel incat acestia sa poata cere despagubiri pentru intretinerea sa, a anuntat luni ministrul Justitiei, citat de AFP.

Un proiect de lege in acest sens a fost adoptat miercuri in consiliul de ministri, inainte de a fi trimis Parlamentului, potrivit ministrului Heiko Mass.

In virtutea acestui text, un barbat care contesta paternitatea va putea sa isi constranga partenera sa dezvaluie numele amantului sau amantilor frecventati in momentul conceperii unui copil, pentru a se putea stabili tatal biologic al copilului.

"Vrem sa asiguram mai multe drepturi si mijloace legale "tatilor falsi'", a explicat ministrul. "Mama nu poate pastra tacerea decat daca are motive foarte serioase in a nu identifica tatal biologic".

Sotii inselati vor putea, potrivit proiectului, sa ceara rambursarea banilor cheltuiti pentru intretinerea unui copil de la tatal biologic, pe o perioada de pana la doi ani.

Ministrul nu a precizat deocamdata ce sanctiuni sunt prevazute pentru femeile care refuza sa dezvaluie tatal biologic al copilului.