Extrema dreapta are avantaj inaintea alegerilor prezidentiale din Austria, potrivit sondajelor de opinie, care preconizeaza victoria candidatului anti-imigratie, transmite Reuters.

Norbert Hofer Foto: Wikipedia

Inainte de alegerile de pe 2 octombrie, candidatul Partidului Libertatii (FPO), Norbert Hofer, are avans fata de rivalul sau independent, Alexander Van der Bellen, care l-a invins pe Hofer la mica distanta in turul doi din mai, scrutin anulat ulterior.

Ingrijorarile privind securitatea si identitatea nationala, dar si dezamagirea fata de partidele traditionale, mai de centru, au alimentat sprijinul pentru FPO, la fel ca in cazul Frontului National in Franta si al Alternativei pentru Germania.

Un sondaj din Austria, publicat de tabloidul Oesterreich, arata ca Hofer ar primi 53% dintre voturi, cu un procent mai mult decat intr-un sondaj din iulie. Van der Bellen, fost lider al Verzilor, este cotat cu 47 dintre optiunile de vot.

Un alt sondaj, publicat de ziarul Kurier, arata ca 38% dintre cei chestionati cred ca va castiga Hofer, iar 34% se asteapta sa devina presedinte der Beller.