Sute de persoane au stat la coada la Torino si Bergamo pentru a cumpara spaghetti all'amatriciana vandute de Protectia Civila din Italia, anunta News.ro, citand cotidianul La Repubblica. Banii stransi vor fi donati pentru a ajuta victimele cutremurului care a devastat miercuri dimineata centrul Italiei.

Italieni mancand paste allamatricianaFoto: Captura Youtube.com

Circa 500 de oameni, localnici si turisti, s-au asezat la coada la Torino inca dinainte de a fi gata pastele, au constatat jurnalistii italieni.

"Cum sunt pastele?", a intrebat-o un jurnalist pe doamna Antonia, una dintre primele servite. "Bune, felicitari bucatarilor", a raspuns ea, in timp ce statea pe unul dintre cele 250 de scaune oferite de organizatorii evenimentului caritabil, printre care primarul din Torino Chiiara Appendino.

La pranz, coada ocupa toata piata San Carlo din Torino. Oamenii asteptau sa cumpere portii de paste cu 10 sau 20 de euro, in functie de marime.

In total, bucatarii au folosit 500 de kilograme de spaghete, 200 de kilograme pasta de tomate, 80 de bucati de sunca, pentru 5.000 de portii de paste all¬amatriciana.

Ingredientele au fost oferite de Metrou, Coop si Berruto Pasto.

"Bacataria poate reusi sa ofere si 80 de portii la fiecare 10 minute", a spus coordonatorul voluntarilor din Protectia Civila din Torino.

Cutremurul, cu magnitudinea de 6,2, a avut loc miercuri, la ora locala 3.36 (4.36, ora Romaniei), la aproximativ 100 de kilometri nord-est de Roma, intr-o zona muntoasa din centrul Italiei. Cele mai multe dintre cele 290 de persoane ucise si sutele de oameni raniti sunt turisti aflati in trecere, lucru care complica identificarea victimelor.