Nivelul solului s-a deplasat in jos cu 20 de centimetri, in localitatea italiana Accumoli, in urma cutremurelor din 24 august, anunta Institutul italian de Fizica a Pamantului si Vulcanologie, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nivelul solului a scazut cu 20 de centimetri in comuna Accumoli (regiunea Lazio) in urma miscarilor telurice din 24 august, a constatat Institutul National de Fizica a Pamantului si Vulcanologie (INGV) dupa analizarea faliei pe baza unor imagini obtinute din satelit, informeaza agentia ANSA. Deformari ale solului au fost observate pe o lungime de cativa kilometri intre localitatile Amatrice si Norcia.

Guvernul Matteo Renzi a dispus proclamarea doliului, sambata, in intreaga Italie, informeaza agentia AGI.

Cel putin 268 de persoane au murit, iar alte sute au fost ranite in urma cutremurelor produse in cursul noptii de marti spre miercuri in centrul Italiei. Primul cutremur, de 6,0 grade, a avut loc la ora 3.36 (4.36, ora Romaniei), in zona Accumoli/Arquata del Tronto (la granita dintre regiunile Lazio si Marche, in centrul Italiei), la adancimea de doar 4 kilometri. Au urmat alte doua miscari telurice, la orele 4.32 si 4.33, cu intensitati de 5,4, respectiv 4,8 grade, la adancimi de 8 si 9 kilometri. Cele trei seisme au fost urmate de sute de replici cu intensitati intre 2 si 4 grade.