Premierul conservator ungar Viktor Orban a anuntat vineri constructia unui al doilea gard anti-migranti, pentru a-l intari pe cel ridicat in urma cu un an la granita sarba, evocand riscul unui nou aflux de refugiati, scrie AFP.

Ungaria a inchis granita cu Croatia, migrantii se duc acum spre SloveniaFoto: Captura YouTube

"Un nou gard va fi construit acolo si va fi dotat cu echipamentele tehnice cele mai moderne", a spus acesta, la postul public de radio.

"Studiile tehnice sunt in curs" pentru un "sistem de aparare mai robust" cu aceeasi lungime ca cel actual, respectiv 175 km.

Orban a anuntat recent angajarea a 3.000 de politisti pentru a-i sprijini pe cei 3.500 care se afla deja la granite.

"Granita nu poate fi aparata cu flori si jucarii de plus, ea trebuie aparata de politisti, de soldati si de arme", a subliniat el.

Potrivit lui Orban, noile masuri urmaresc sa faca fata unui val de "sute de mii de migranti" susceptibili sa intre in Ungaria daca acordul UE-Turcia incheiat in martie este denuntat, asa cum ameninta Ankara.

In urma cu un an, Orban a ordonat ridicarea unui gard de sarma ghimpata la granitele sarba si croata.

In ciuda acestui dispozitiv, circa 18.000 de oameni au intrat ilegal in

Ungaria in acest an, potrivit datelor oficiale.

Orban a convocat pentru 2 octombrie un referendum pentru a legitima refuzul sau de a primi refugiati in cadrul planului european de repartizare a acestora, adoptat in toamna lui 2015.