Hillary Clinton a intrunit 51% din intentiile de vot pentru alegerile prezidentiale americane, fata de contracandidatul sau Donald Trump, care nu reuseste sa se restabileasca dupa o vara dificila, potrivit unui sondaj de opinie publicat joi, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Candidatul republican la Casa Alba a fost creditat cu 41% din intentiile de vot ale americanilor care se vor prezenta la urne in noiembrie, se arata intr-un studiu al Universitatii Quinnipiac.

In prezenta unor terti candidati, democrata Hillary Clinton ramane de asemenea in frunte cu 45% fata de 38% pentru Donald Trump, fiind urmati de candidatul Partidului Libertarian Gary Johnson (10%) si candidata Partidului Verzilor, Jill Stein (4%), marja de eroare fiind de 2,5%.

In medie, Hillary Clinton este creditata cu 47,7% din voturi fata de 41,7% pentru Donald Trump, potrivit site-ului Real Clear Politics. Trei sondaje realizate de la inceputul lunii august o crediteaza pe candidata democrata cu 50% din intentiile de vot. Ea isi mentine de asemenea avansul in toate sondajele care ii includ pe ceilalti doi candidati Gary Johnson si Jill Stein.